Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

6 tipp, hogy kinek ajándékozz floráriumot

2023. 12. 09. 09:32:17
Közeleg a karácsony, készülnek az ajándéklisták, elgondolkodsz a tavaly kapott ajándékaid újrahasznosításán, de ne áltasd magad, a végén még mindig lesz pár ember, akinek venned kell majd valamit. Hat tipp, hogy kinek ajándékozz floráriumot. 

    1.    A növénygyilkos


Büszke rá, hogy ő növénygyilkos, sőt ő a növénygyilkos, nála semmi, de tényleg semmi nem marad meg, nála még a műnövény is kihal, ez van, ő ilyen, így született, ő már nem változik. De ahogy öregszik, ezt a  büszkeséget mégis felváltja valami homályos vágy, hogy a lakását egy élő növénnyel tegye otthonosabbá, persze semmi gyakorlata, a növényekhez tényleg nem ért. Kezdésnek pont jó neki egy gondozást alig igénylő florárium, hiszen ez simán kibírja, ha télen a növénygyilkos egyhónapos karibi hajóútra indul vagy ha ezt nem engedheti meg magának, akkor csak simán elfelejt locsolni.

    2.    A növénymániás

Mindig is kertészkedett, ásó volt a jele az oviban. Lakása tele szobanövénnyel, kertje vagy erkélye is gyönyörű zöld. Nála az északi fekvésű balkonon, pici cserépben növő paradicsom is roskadozik a terméstől. De könnyű felismerni anélkül is, hogy járnál nála. Amikor a növényeiről beszél indokolatlanul sokszor használ birtokos jelet. "Ebben az évben jól sikerült a cseresznyém. A monsterám atkás volt." Őt növénnyel nem igazán tudod meglepni, de egy florárium igazi különlegesség lesz számára. Biztos örül majd, de arra ne számíts, hogy  a használati utasítást elolvassa, hiszen ő növény témában mindenkinél mindent jobban tud, fennállhat a veszélye, hogy túlgondozza vagy túlöntözi a palackkertet. 

    3.    A gyerek

Már 8-10 éves és nagyon szeretne egy élőlényt, akit gondozhat, neked viszont van önismereted és tudod, hogy lusta vagy egy kutyához vagy egy macskához. Húsvétkor még megúsztad a törpenyulat, a rágcsálóktól, hüllőktől rettegsz, különben is büdösek. Hálistennek a gyerek egy kis növénymániás, így a floráriumnak is nagyon fog örülni addig, amíg úgyis beadod a derekad és örökbefogadtok egy négylábút is. Ha nem a te gyereked a gyerek, egy florárium miatt nem fognak a szülei meggyűlölni, míg egy kölyökkutya ajándékozása könnyen a kapcsolat megszakadásához vezethet. 

    4.    A kutyás 


Az imádott Rexi mindent felzabál az utcán, ettől persze  rossz a gyomra, ezért aztán  időnként megtépi a lakás növényeit, hogy tudjon hányni. Pedig még kutyaiskolába is jártunk, panaszkodik a kutyás, amikor azt magyarázza neked, hogy bár szereti a növényeket, nála sajnos egy szobanövény nem számíthat hosszú életre. Megoldás? A növények elzárása a kutya elől. Mondjuk egy üvegbe. 

    5.    A macskás

A kutyás pro verziója, mert Cirmi három dimenzióban lakja be a teret, a polcokon, szekrények tetején is mászkál, ráadásul nem csak megrágja a növényeket, hanem szórakozásból le is lökdösi mindenhonnan őket. A virágföld is jó játék, de akár macskaalomként is szolgálhat. Ez csak az internetről végtelenítve ömlő macskás videóban vicces, élőben nem. A macskásnak a  legkisebb florárium nem ajánlott, hacsak nem egy gyerekzárral lezárt vitrinben tudja majd tartani. 

    6.    Kolléga, osztálytárs, távoli rokon, orvos, tanár, szomszéd 

Ezt nem nagyon kell magyarázni, egy florárium sokkal izgalmasabb a csokinál, bonbonnál, zokninál, kézműves szappannál, kávénál, teánál, de még az üveg bornál is. Elég nehéz vele mellélőni, ha egy olyan embert kell megajándékoznod, akiről szinte semmit nem tudsz. 

 

Floárium I Mágikus kert Floárium I Mágikus kert Floárium I Mágikus kert