Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kik vagyunk?

Muhari Rita I Mágikus kertTörténetünk

Muhari Rita vagyok a Mágikus kert floráriumok kitalálója és tulajdonosa. Tizenhárom évesen a mi leszel, ha nagy leszel kérdésre, azt válaszoltam, hogy kertész, aztán ez később feledésbe merült, gazdasági diplomát szereztem, majd hosszú évekig ezen a területen dolgoztam. A növényekért mindig is rajongtam, kezdve a paradicsom konyhakerti termesztésétől, a szobanövény ritkaságok gyűjtésééig. Első nagyobb kertészeti projektem a 100 éves gangos bérházunk sötét, komor belső udvarának kizöldítése volt. Ennek a közösségi projektnek fő kezdeményezője, koordinátora, a díjnyertes kertnek pedig tervezője, majd gondozója lettem. Floráriumokat és palackkerteket több mint tíz éve készítek, első próbálkozásaim régi antik üvegek felhasználásával készültek, célom gyönyörű, élő és folyamatosan változó alkotások létrehozása volt. Magyarország első florárium manufaktúrája, a Mágikus kert kis zuglói műhelyünkben 2016 óta működik a fent említett egzotikus és buja kert közepén, azóta több ezer florárium készült el, több ezer embernek okozva örömet. 

A Mágikus kert floráriumok miért különlegesek?

A Mágikus kert floráriumok specialitása a szűk szájú üvegek beültetése. Pár kivételtől eltekintve szinte csak olyan üvegeket használunk, amikbe nem lehet kézzel belenyúlni, a növények az apró lyukon keresztül kerülnek az üvegbe és a növények művészi kompozíciója is az üvegen belül kerül kialakításra, ami sok-sok gyakorlást és kézügyességet igénylő feladat. Az általunk készített floráriumok mögött nagyon sok kísérletezés és tapasztalat áll, így azok tényleg élő és működő rendszerek. 

Miért a Mágikus kertet válaszd? 

 • Nem kereskedők vagyunk, a floráriumok helyben kis manufaktúránkban készülnek, nincs kontinenseket átszelő szállítás és az ezzel járó környezetszennyezés
 • Mint a legrégebben működő florárium bolt és műhely óriási tapasztalattal rendelkezünk, ezért floráriumaink tényleg működnek
 • Nekünk fontos a környezettudatosság és a fenntarthatóság ezért sok újrahasznosított üveget és csak természetes alapanyagokat használunk. Az általunk használt új díszüvegek az Európai Unióban készülnek, legkülönlegesebb floráiumunk, a kristályüveg florárium üvegét pedig a Parádsasvári Üvegmanufaktúra mestere kizárólag nekünk fújja kis üveghutájában.
 • Nem használunk műnövényeket, műanyag díszeket, ragasztókat, tartósító szereket, kizárólag élő növényeket, természetes közegeket és üveget. 
 • Egyedülálló módon a beültetett növényekre 15 nap garanciát adunk. Ha tőlünk vásárolsz floráriumot, akkor már egy beállt, növekvő rendszert kapsz, ha valamelyik növény ennek ellenére mégis elpusztulna, csak hozd vissza és megoldjuk a problémát. 
 • Célunk, hogy az általunk készített floráriumok hosszú ideig örömet okozzanak, ezért a garancián túl, egyedi árajánlat alapján vállaljuk azok karbantartását is. floráriumok és palackkertek készítése az egészen kicsitől az egészen nagy méretig

A Mágikus kert szolgáltatásai

 • floráriumok készítése, akár egyedi elképzelések alapján 
 • hozott régi, értékes vagy a szívnek kedves üvegek beültetése, egyedi floráriumok készítése
 • floráriumok karbantartása, ha szükséges újraültetése
 • gondozási tanácsadás
 • céges ajándék projektek kitalálása, beárazása, kivitelezése rövid határidővel, nagy pontossággal
 • Budapesten belül házhozszállítás saját autónkkal (a floráriumok nem postázhatók) 

Ha florárium vásárlását vagy ajándékozását tervezed, olvasd el a gyakran ismételt kérdéseket illetve a gondozási útmutatót is. Nézz körül webáruházunkban vagy gyere el személyesen boltunkba, szeretettel várunk!

Mágikus kert garancia Virtual jog logo