Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookiek-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nézd meg, hogy hogyan készül a kristályüveg florárium

Nézd meg, hogy készül a csak nálunk kapható kristályüveg florárium. E különlegességünk szíve és lelke, az üveg a Mátrában működő kis családi üvegmanufaktúra terméke, ahol kizárólag a Mágikus kert számára készítik ezt az egyedülálló és értékes kristálygömböt.

Kristályüveg florárium színes növényekkel a Mágikus kerttőlNézd meg, hogy készül a csak nálunk kapható kristályüveg florárium. E különlegességünk szíve és lelke, az üveg a Mátrában működő kis családi üvegmanufaktúra terméke, ahol kizárólag a Mágikus kert számára készítik ezt az egyedülálló és értékes kristálygömböt. A kis üveghuta mestere hagyományos üvegfúvó módszerrel fújja bele az üveget egy bükkfa formába, így minden egyes kristályüveg gömb apró részleteiben eltérő egyedi darab.

Ennek a floráriumnak a  különlegessége nem csupán az üveg anyagában és készítési módjában rejlik, hanem az alkotói folyamat részleteiben is. Az üvegen csak egy kis nyílás van, kézzel nem lehet belenyúlni. A növények ezen a kis lyukon keresztül kerülnek az üvegbe, ezen a kis nyíláson keresztül történik a harmónikus növénykompozíció, az apró kiskert  kialakítása. Aki először lát ilyet, gyakran hitetlenkedve kérdezi, hogy de mégis hogyan kerültek a növények az üvegbe. 

Bár a videón látható folyamat könnyűnek és egyszerűnek  tűnik, valójában sok év munkájának, kísérletezésének és a mozdulatok hosszas gyakorlásának az eredménye. Minden mozdulatban óriási odaadás és sok-sok gyakorlás van, aminek most te is részese lehetsz, amikor megcsodálod ennek a  különleges kristályüveg floráriumnak a  születését. Minden egyes elkészült darab nem csupán egy termék, hanem egy történet, egyedi és megismételhetetlen alkotás.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: florárium készítés